Zelf wasmiddel maken voor 0.09 per liter Zelf wasmiddel maken voor € 0,09 per liter.
Leuke tips voor in het huishouden vind ik altijd leuk, én om het zelf uit te proberen! Zoals deze tip om zelf wasmiddel te maken bijvoorbeeld! Hoe handig en leuk om dit zelf eens te doen en uit te proberen en goedkoop, geld besparen 😉 En dat ook nog eens voor € 0,09 per liter! Goedkoper kan bijna niet.

ZELF WASMIDDEL MAKEN.

Al vaker las en hoorde ik over de tip om zelf wasmiddel te maken. Het is namelijk niet alleen leuk om te doen. maar ook óntzettend budget. In dit geval koos ik zelf voor de creme handzeep van het huismerk van de kruidvat welke € 0,73 voor twee stuks kost. Ik gebruik voor 2 liter wasmiddel een half zeefblokje, wat uitkomt op € 0,19 om zelf wasmiddel te maken! Per liter is dit € 0,09.TIP: WIL JE EEN ZWITSAL GEUR AAN JE ZELFGEMAAKTE WASMIDDEL? GEBRUIK EEN ZEEPBLOK VAN ZWITSAL!


Simpelweg rasp je een halve zeep, voeg je dit aan twee liter kokend water, en roer je net zo lang tot de zeep en het water samen zijn gesmolten. Hierna zet je het vuur uit en laat je het staan. In het begin lijkt het veel te dun, alleen het mengsel wordt dikker wanneer het langer staat bij mij duurde het ongeveer 4/5 uur voor het dik was.

TIP: VOEG ETHERISCHE OLIE TOE EN CREËER ZO JOUW EIGEN WASMIDDEL MET FAVORIETE GEUR!

Wasmiddel maken voor de witte was ? Dit heb je nodig.
40 gram zeep
40 gram soda
2,5 liter water
En dan op de zelfde manier als voor de gekleurde was.


In totaal maakte ik twee liter wasmiddel voor de normale was, en verdeelde ik dit over twee flessen. Per wasbeurt doe ik een wasmiddeldop vol bij de was. Mijn was kwam weer schoon uit de machine.
Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben, Ik ben ook benieuwd of jullie het zelf ook ooit hebben gemaakt?
Liefs Loes
.

Delen:

3 Reacties

  1. 25 juni 2017 / 21:30

    Dit ga ik ook zeker een keer proberen, scheelt toch weer in de kosten ?

  2. 25 juni 2017 / 21:37

    wat een leuke blog, Ik ga dit ook zeker een keer proberen te maken.

follow me

Archieven