Vriendschap in andere fases van je leven…

Vriendschap in andere fases van je leven…

Ik ben nooit het meisje geweest met een grote vriendengroep. Ik had altijd mijn beste vriendinnetjes en daarbij nog enkele échte vriendinnen waarop ik kon rekenen. Basisschool middelbaar, hogeschool – Ik heb kennissen, maar slechts een handvol échte vrienden. En het is niet altijd makkelijk om die vriendschappen te onderhouden.
Vriendschappen groeien vaak uit elkaar. Je komt in een andere fase van je leven.
Andere prioriteiten.
En voor je het weet… Agenda’s raken voller, andere prioriteiten, een ander leven… en als je dan geen moeite doet om tijd in elkaar te investeren, dan verwatert het snel.

vriendschap heeft investering nodig.

Net als elke relatie, heeft ook vriendschap investering nodig. Vooral van tijd en wederzijds respect voor de plaats die je nu hebt in je leven. Alleenstaand feestbeest, relatie, gelukkig getrouwd met of zonder kinderen je hebt sowieso beiden plezier, verdriet, frustraties én successen in je leven. In welke fase dan ook. Luister naar elkaar, neem elkaar een beetje mee in je leven en deel herinneringen.
Blijf ook niet vasthouden aan de herinneringen van vroeger, maar maak ook zeker nieuwe herinneringen. Tijd investeren dus, met respect voor elkaar .

ook voor jou herkenbaar?

Ik denk dat het voor velen wel herkenbaar is… vriendschappen die verwateren. En soms voel je het ook aankomen, als je het echt wil is het moment om in te grijpen en tijd te maken voor elkaar.

Liefs Loes

follow me

Archieven