onzeker

Bijna iedereen is weleens ergens onzeker over. Onzeker over je lichaam, je haar, je werk of onzeker of je iets wel of niet goed doet. Er zijn zoveel onderwerpen waar mensen onzeker over kunnen zijn. Zo ben ik zelf regelmatig onzeker over mijn diabetes. Onzeker of ik het wel goed doe.

Slechte diabeet 

Zo kan ik mij best weleens onzeker voelen over hoe ik omga met mijn diabetes. Als ik kijk op social media zie ik vaak mensen met diabetes die alles perfect volgens de boekjes doen. Op tijd eten, prikken of bij een hoge waarde niet dat ene koekje pakken. Ik heb nog weleens dagen dat ik niet op vaste tijden eet of prik. En als ik echt zin heb in een koekje en mijn waarde is te hoog, pak ik toch vaak dat koekje. Wel met extra insuline. Als ik dan naar anderen kijk dan voel ik mij daar dus soms onzeker over.

Littekens 

Wanneer ik in de spiegel kijk en ik zie mijn buik en mijn armen dan is dat ook zeker iets waar ik mij onzeker over kan voelen. Ik zie blauwe plekken, spuitplekken. Mijn sensor laat vaak lelijke plekken achter. Ik weet dat deze er zijn om diabetes voor mij makkelijker te maken.

Nergens voor nodig 

Bijna iedereen vergeet weleens te prikken, slaapt uit of eet dat koekje ondanks een hoge bloedsuiker. Op social media zie je dit gewoon niet zo vaak. Achter de schermen gaat het er meestal heel anders aan toe!

Daarnaast ben ik ook gewoon trots op mijn lichaam. Trots op wat mijn lichaam kan en trots op mezelf.

Delen:

follow me

Archieven