hoe is het ?

Dat het rare tijden zijn, is een understatement. Ik heb de voorbije vijf weken een zo normaal mogelijk leven proberen leiden, maar hoe je het ook went of keert, er gaat geen dag voorbij zonder dat de woorden ‘corona’ of ‘lockdown’ door je hoofd schieten. Dus kon ik er maar beter een blogpost over schrijven, vond ik zo.


Hoe gaat het hier na vijfweken intelligente lockdown?
Wel, goed eigenlijk. Ik besef dat ik geluk heb: mijn naasten en ikzelf zijn gezond, heb een huis waar ik graag ben en heb geen kinderen die ik de hele dag moet entertainen. Weet dus dat wat ik hier schrijf enkel betrekking heeft op mijn eigen wereldje en dat ieder z’n situatie anders is.
Omdat ik van nature iemand ben die goed alleen kan zijn en er niet mee inzit om in mijn huis te blijven, valt een intelligente lockdown me op het eerste zicht niet enorm zwaar.

Hoe voorkom ik dat alle dagen op elkaar lijken?
Niet 🙂 Maar dat vind ik ook niet erg. Ik slaag er vrij goed in om structuur aan te brengen in mijn dag.

Hoe zit het in mijn hoofd ?
Nou wel goed, maar begin toch wel dingen te missen. Bij mij zijn dat vooral etentjes, stappen en afspreken  met mensen die ik graag zie. Ook het plezier om zomaar in de auto te kunnen stappen en ergens heen te kunnen rijden, is er even niet bij. De start van het terrasseizoen? Zal even op zich moeten laten wachten. Nu, geen van die dingen noodzakelijk zijn, je mag ze zelfs gerust luxeproblemen noemen. Het kan allemaal wel even wachten, en het zal straks gewoon extra veel plezier doen als het allemaal weer mag.
Toch voel ik, ondanks , dat mijn stemming na vijf weken intelligente lockdown wat begint om te slaan. Ik merk vooral dat mijn besef van tijd helemaal weg is en dat ik slechter slaap. zit ’s avonds vaak nog op mijn telefoon te kijken, wat niet echt bevorderlijk is voor je slaap. Volgende week misschien maar proberen om een digital detox te doen.

Liefs Loes

1 Reactie

  1. Anja
    16 april 2020 / 16:22

    Mooi geschreven Loes, ga zo door!! Topper ????

follow me

Archieven