Vandaag deel ik een heerlijk recept voor Flammkuchen. Deze lekkernij heeft toch wel het meeste weg van een pizza, maar dan zonder tomaat. Qua topping kun je eindeloos variëren.. Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
INGREDIENTEN (VOOR 1 GROTE OF 2 KLEINE)
Voor de bodem
• 350 gram (spelt)bloem
• 7 gram gedroogde gist (1 zakje)
• 4 gram zout
• 210 ml lauwwarm water
• 30 ml olijfolie
Voor de topping
• 125 gram crème fraîche
• 100 gram zure room
• 100 gram geitenkaas (naturel, in plakjes)
• 125 gram spekreepjes, gebakken
• 2 rode uien, in halve ringen
• 75 gram walnoten, grofgehakt
• 100 gram rucola
BEREIDINGSWIJZE
• Los de gist op in het water in een kom. Laat het mengsel 5 minuten staan en roer het even door. Laat nog 5 minuten staan tot de oppervlakte licht begint te schuimen. De gist is nu actief.
• Zeef de bloem boven een ruime kom en maak een kuiltje in het midden. Strooi het zout over de bloem. Giet in het kuiltje het gistmengsel en 2 eetlepels van de olie. Meng alles tot een samenhangend deeg.
• Kneed er in 10 minuten een soepel deeg van. Het deeg is klaar als dit licht plakkerig en elastisch aanvoelt. Je moet het als een kauwgombal uitelkaar kunnen trekken.
• Laat het deeg afgedekt, een uurtje rijzen, op een warme plek.
• Verwarm de oven alvast voor op 250 graden. Rol het deeg heel dun uit op een vel bakpapier. Ik maakte een ronde Flammkuchen, maar een rechthoekige kan ook prima.
• Meng de crème fraîche met de zure room en verdeel dit over de bodem.
• Beleg de Flammkuchen met de geitenkaas, spekreepjes, rode ui en walnoten. Breng op smaak met peper en zout. Bak de Flammkuchen in 8 – 10 minuten af in het midden van de oven. Serveer met rucola.
We gebruiken cookies op onze website om u de meest relevante ervaring te bieden door uw voorkeuren en herhaalbezoeken te onthouden. Door op "Accepteren" te klikken, stemt u in met het gebruik van ALLE cookies.
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren terwijl u door de website navigeert. Hiervan worden de cookies die als noodzakelijk zijn gecategoriseerd in uw browser opgeslagen, omdat ze essentieel zijn voor de werking van basisfunctionaliteiten van de website. We gebruiken ook cookies van derden die ons helpen analyseren en begrijpen hoe u deze website gebruikt. Deze cookies worden alleen met uw toestemming in uw browser opgeslagen. U heeft ook de mogelijkheid om u af te melden voor deze cookies. Maar als u zich afmeldt voor sommige van deze cookies, kan dit uw browse-ervaring beïnvloeden.
Noodzakelijke cookies zijn absoluut noodzakelijk om de website goed te laten functioneren. Deze categorie bevat alleen cookies die zorgen voor basisfunctionaliteiten en beveiligingsfuncties van de website. Deze cookies slaan geen persoonlijke informatie op.
Alle cookies die mogelijk niet bijzonder noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website en die specifiek worden gebruikt om persoonlijke gegevens van gebruikers te verzamelen via analyses, advertenties en andere ingesloten inhoud, worden niet-noodzakelijke cookies genoemd.