Elke dag een momentje voor jezelf

Elke dag een momentje voor jezelf

Tegenwoordig zijn we allemaal druk, druk, druk. Ons werk, huishouden en sociale leven slurpt onze tijd en energie op. Je hebt eigenlijk geen tijd meer voor jezelf. Toch is me-time ontzettend belangrijk om heerlijk te ontspannen en even helemaal tot jezelf te komen. In dit artikel geef ik 9 tips hoe je elke dag een momentje voor jezelf kan nemen.
1. Hoe moeilijk het ook is, probeer niet alles als een taak te zien. Moet je de was opvouwen ? Met je favoriete serie op de televisie wordt dat al een stuk leuker. Zie je er tegen op om te koken of te poetsen? Doe dat dan met je favoriete muziek op de achtergrond. en hardop meezingen mag altijd!
2. Decoreer je huis met enkele geurkaarsen en geurstokjes. Dit ziet er leuk en gezellig uit, en hun geur doet je je gedachten ook even verzetten.
3. Dit is mijn ultieme me-time moment van de dag: een douche of bad nemen. Daar kan ik zo van genieten! Ik kies een lekkere douchegel, was mijn haar, doe een gezichtsmaskertje op. Daarna voel ik me weer helemaal fris en fruitig, een heerlijk gevoel!
4. Nog een me-time momentje waar ik enorm van kan genieten: Is Videoland Hoe leuk is het om de hele avond series en films te kijken? Pyjama aan, iets lekkers om te snoepen en kijken maar!
5. Lees je graag maar vind je er de tijd niet voor? Ligt dat ene boek al weken op je nachtkastje zonder dat je het hebt aangeraakt? Tijd om eens lekker op de bank te kruipen met een kop thee om er eens aan te beginnen. Of lees is dat laatste halfuurtje in bed voordat je gaat slapen, in plaats van je social media voor de zoveelste keer te checken.
6. Ga eens sporten of wandelen het is ook ideaal om te ontspannen. Ben je geen sportieveling? Een halfuurtje wandelen kan al wonderen doen. Geniet van de natuur om je heen, maak je hoofd leeg en probeer even aan niets te denken.
7. Plan regelmatig een verwen moment voor jezelf in. Of dat nu een kappersbeurt of een shopmiddag is met vriendinnen, dat maakt niet uit. Het belangrijkste is dat jij er plezier aan beleeft!
8. Dit is misschien wel één van de belangrijkste dingen terwijl je tijd voor jezelf neemt: telefoon uit en de gordijnen dicht.zo kom je lekker tot rust
9. Als je een momentje voor jezelf hebt, probeer dan niet te denken aan wat je nog allemaal moet doen want dat zal je alleen maar stress bezorgen.
Wat is jouw favoriete me-time moment?
Liefs Loes

follow me

Archieven