BEN IK EEN SLECHTE HUISVROUW?

BEN IK EEN SLECHTE HUISVROUW?

Degene die mij goed kennen weten dit natuurlijk al, maar ken je me niet dan moet ik je iets vertellen. Ik ben namelijk echt de slechtste huisvrouw ooit. Echt. Als ik iets verschrikkelijk vind dan is het bezig zijn met het huis netjes maken of houden. Dat is toch pure tijdsverspilling? Weet je wat voor leuke dingen je kunt doen in die tijd? Ik neem je mee in mijn huishoudelijke beslommeringen.

Sloddervos.

Je mag mij met recht een sloddervos noemen, ik ruim meestal iets niet (direct) op nadat ik het gebruikt heb. Het komt vaak tot een punt waarop ik het spuugzat ben en zeer sjacherijnig alles opruim. Maar hoe komt dit toch? Was ik altijd al zo? Mijn ouders mijn zus zullen dit volmondig beamen. Mijn slaapkamer was vroeger met recht a living hell. Ik kon geen stap zetten zonder op iets te staan (maar ik veegde met elke stap gewoon dingen aan de kant met mijn voeten) Tuurlijk vroegen mijn ouders regelmatig of ik mijn kamer op wilde ruimen, maar binnen een dag was het weer een grote bende.

Lui? Geen doorzettingsvermogen?

Ben ik dan lui? Mis ik doorzettingsvermogen? Lui ben ik sowieso, niet de eigenschap waar ik supertrots op ben (haha) maar het is nu eenmaal zo. Ik mis met dit soort dingen, een vorm van discipline. Want met dingen die ik wel leuk vind om te doen, heb ik aan discipline geen gebrek.
F516C6D0-FDA2-43D0-9BAD-9971FD36BE1E
Routine.
Ik mis in mijn huishouden overduidelijk een routine. Bepaalde klussen voer ik wel met routine uit, de boodschappen. Dat is ook niet zo gek, want als ik geen boodschappen doe,heb ik geen eten in huis en als ik de was niet doe, heb ik niks schoons meer in de kast hangen. We worden dus vanzelf gestraft als we deze taak niet uitvoeren.Maar als je genoeg afwas hebt, dan maakt het echt niet uit als de vaat niet direct na het avondeten gedaan is. Dan is het toch echt aantrekkelijker om met je luie bips op de bank te ploffen en is tv kijken toch leuker.

Kleding strijken? Echt niet!

De was doen, daar heb ik echt een hekel aan. En wat mij dus al helemaal geen lekker gevoel geeft, is strijken. Ik snap niet dat de meeste mensen na de was ook nog eens alles netjes gaan strijken. Vervolgens vouw je alles op en leg je het in de kledingkast. Als je het er dan weer uit haalt om te dragen, ziet het er echt niet meer netjes uit. dus ik strijk alleen kleding die gestreken moeten worden.

De afwas.

Het komt regelmatig voor dat de afwas twee dagen blijft staan. Net zoals er op dit moment bijvoorbeeld een aantal pannen op mij staan te wachten. Die wachten maar tot morgen, oh nee… Dan werk ik en tegen de tijd dat ik thuis ben, kan ik alleen nog maar languit liggen op de bank. Dus overmorgen in de ochtend is de afwas aan de beurt. Zucht… erg hé?
Vertel eens, welke huishoudklusjes laat jij vaak veel te lang liggen?
Liefs Loes

follow me

Archieven