8 tips voor het opruimen van je kast

8 tips voor het opruimen van je kast

Eens in de zoveel tijd is het zover: dan is het tijd voor het opruimen van mijn kledingkast. Dat komt door dat ik wat meer ruimte wil.
Die ik vervolgens weer kan opvullen met nieuwe items. ;- ) Een opgeruimde kast scheelt een heleboel ‘ik-heb-niets-om-aan-te-trekken-momenten’.

1.Maak het gezellig

Waar ga je starten? Hoe pak je het aan? En hoe houd je moed? Zorg voor een vrolijk muziekje, een lekker drankje.

2. De voorbereiding

zorg dat je vuilniszakken of dozen hebt . Schrijf op nummer één ‘weg’, twee ‘houden’, drie ‘twijfel’ en vier weggeven.

3. Starten

nu is het tijd te beginnen met het echte werk: je kledingkast uitruimen. Ik begin altijd makkelijk. Welke kleding is te klein, juist te groot of is stuk? Die items kunnen in de ‘weg’-‘doos/zak. En wat wil je juist houden omdat je het vaak draagt? Met die items vul je de ‘houden doos/zak. De overige kleding die nog in de kast hangt, stapel je op een vloer of op het bed

4. Schoonmaken

De kast is leeg. Een goed moment om ‘m even flink te boenen en uit te soppen. Daarna kan het inruimen beginnen, het leukere werk 😉

6.  vragen stellen

De te houden kleding is nu weer opgeborgen in je schone kast, de ‘weg-kleding’ is uitgesorteerd in een doos of vuilniszak. Tijd om de stapel kleding uit te zoeken die je op de grond of op het bed hebt neergelegd.
Bij deze twijfel items is het belangrijk om voor je zelf te bedenken  “Heb ik dit kledingstuk het afgelopen jaar gedragen “Past het nog? Is het antwoord op deze vragen ja , dan kun je het item met een gerust hart terughangen in de kast. Is het een “nee” dan gaat het in de weggeef’ doos/zak.

7. twijfelstuk

Wil je een twijfelstuk écht nog niet wegdoen, omdat je ervan overtuigd bent, dat het ooit nog van pas komt. Hang het dan terug in de kast met de haak van de hanger omgedraaid. Precies omgekeerd dan de hangers van de ‘houden’-artikelen. Zodra je het kledingstuk toch draagt, draai je het ijzeren haakje om. Net als de hangers van de andere kledingstukken. Na een paar maanden/jaar  zie je precies welke kledingstukken je nog steeds niet hebt gedragen. Dit maakt je keuze om een kledingstuk weg te doen, een stuk makkelijker

8. Wegdoen en verkopen

De kleding die je wegdoet, deponeer je in een kledingcontainer. Voor de twijfel kun je het verkopen op een tweedehands website bijvoorbeeld op ‘united wardrobe’. Van het verdiende geld kun je kast weer aanvullen. :- )
Heb jij nog een opruim-tip? Deel ‘m hieronder in een reactie.

follow me

Archieven