7 herkenbare situaties op verjaardagen.

7 herkenbare situaties op verjaardagen.

In deze blog beschrijf ik 7 herkenbare situaties op verjaardagen.

1. Feliciteren

Je komt aan bij een verjaardag, stapt het huis binnen en in de woonkamer zie je een horde aan mensen staan en zitten. Wat doe je?

2. Waar ga je zitten?

Eenmaal gefeliciteerd moet je besluiten waar te gaan zitten. Ga je op die ene vrije stoel zitten of ga je op die driezitter bank zitten waar al twee andere mensen zitten die je nauwelijks kent,

3. Drinken vergeten

Net toen je ging zitten vroeg iemand, of je wat wilde drinken. Je had aangegeven wel wat fris of thee te willen, maar op één of andere manier zit je nu al ruim een 10 min op dat drankje te wachten.

4. Stiltes

Niets is zo ongemakkelijk op een verjaardag als stiltes. Een groep mensen die gewoonweg niet weet waarover te praten en een gangmaker die ontbreekt.

5.Verplicht taart

en dan komt de taartvraag. In de meeste gevallen heb je best zin in een stukje taart, maar heel soms gewoon niet. Simpelweg omdat je bijvoorbeeld net hebt gegeten

6. Je gesprekspartner

Met of zonder drankje, je komt er al snel achter dat je naast iemand zit waar je helemaal niets mee hebt. waardoor je geen idee hebt waar je met die persoon over moet praten.

7. Wanneer weer weg?

Na een paar uur bij het verjaardagsfeestje aanwezig te zijn geweest houd je het wel voor gezien. Het is genoeg geweest. Je verlangt ernaar om weer lekker naar je eigen vertrouwde huisje te gaan. Alleen, hoe ga je nu weer weg? Je vraagt je af of het raar is om nu alweer weg te gaan. Je wilt namelijk niet dat de jarige denkt dat je het niet leuk of gezellig vond. Tenslotte weet je niet zo goed hoe te vertrekken: Gewoon opstaan en in één keer tegen iedereen gedag zeggen? Weet je, je wacht wel gewoon tot er nog iemand weggaat en dan doe je hetzelfde.
Wat herken jij?
Liefs Loes

follow me

Archieven