5x dingen die ieder 90’s kind deed op school!

Je herinnert je vast nog wel wat momenten van de basisschool, de tijd waarin je lekker onbezorgd kon spelen, kattenkwaad uit kon halen en alles wat je je kon bedenken. Deze dingen herkent iedere 90’s kind

  • Vloeibare lijm tussen je handen.

Oh, wat was ik vroeger blij als de reken en taalboeken de kastjes in mochten en we gingen knutselen. Ook al vond je het helemaal niets om van alles op een A4’tje te plakken. Wat je wél leuk vond om te doen was spelen met de vloeibare lijm. Dit deed je dan op je handen, handen op elkaar en zachtjes uit elkaar trekken zodat je een web-achtig iets kreeg. Vervolgens had je allemaal mini lijmballetjes. Vet hoor.

  • Uitwisselen Diddl plaatjes.

De Diddl plaatjes revolutie. Wat een tijd! Braaf kwam je de klas binnen met je map vol verzamelde Diddl plaatjes. Sommigen hadden zelfs een geurtje ! Was je op zoek naar een zeldzame? Dan ging je ieder meisje in de school af om hem te vinden. Je moest en zou dat plaatje in handen krijgen!!

  • Flippo’s.

Je herkent je vast nog wel de periode van de flippo’s. Bij zakjes chips zat dan ergens in het zakje een plat vierkant papiertje met daarin de flippo. En oh wat was je blij als je een nieuwe had verzameld! Vervolgens kon je bij je klasgenootjes vertellen dat je misschien wel een zeldzame flippo op de kop had getikt!

  • Trefbal.

Trefbal is misschien wel het meest gespeelde spelletje bij gym die iedere 90’s kid zich kan herinneren. Eerst was het al heel spannend, twee klasgenootjes mochten een team kiezen en je wilde koste wat het kost in een goed team zitten. Vervolgens kon je ballen ontwijken tot je een ons woog en proberen je klasgenootjes van het andere team te raken met de bal. Goede. Oude. Tijd.

  • MSN.

Na school rende je naar huis om meteen op MSN te gaan. En om de gekste MSN namen te bedenken, daar was jij de beste in.


Welke ‘gekke’ dingen deed jij als 90’s kind op school?


Liefs Loes

follow me

Archieven